Monday, June 7, 2010

Реакции по предавањето на Ричард Сталман во Скопје

Предавањето на Ричард Сталман во Скопје се одржа во преполнета сала во Холидеј-ин. Но дебатата не се одвиваше само за време на предвидените три часа колку што траеше настанот заедно со сесијата за прашања. Повеќе прашања беа брзо префлени на интернет.

RMS во Скопје
Фото: Гоце Митевски

Прилично активен беше твитер тагот #rmsmk, а со свое видување на предавањето и пораките од него се јави и еден од уредниците на it.com.mk. Текстот привлече дискусија со бројни коментари.

Додека го очекуваме видеото од предавањето, дел од фотографиите од настанот се достапни на следните интернет галерии:
Гоце Митевски
Центар за нови медиуми
Билјана Кочоска

Во своето саботно издание и дневниот весник Нова Македонија го резимираше предавањето во текст насловен „Инспиративно предавање на Ричард Сталман во Скопје“.

No comments:

Post a Comment